De kracht van sociaal leren: Kennis, gemeenschap en vertrouwen opbouwen

Webinar

In organisaties wordt de stroom van kennis gekatalyseerd door vertrouwen. Vertrouwen is gebaseerd op de cultuur binnen de werkomgeving en werkomgevingen zijn drastisch veranderd tijdens de overgang naar hybride werken. Technologie heeft ons dagelijks werk en onze verwachtingen veranderd, vooral wat betreft de toegang tot informatie.

Leren is een integraal onderdeel van het werk geworden, maar het is voor veel bedrijven een uitdaging om in de werkomgeving de medewerkers betrokken bij het leren te houden. Eén methode om lerenden te betrekken die steeds meer ingang heeft gevonden, is sociaal leren. Sociaal leren helpt om verschillende perspectieven te bevorderen, evenals respect, begrip en empathie voor die perspectieven. De kracht van sociaal leren ligt in het feit dat het teams helpt samen te leren als een community en daardoor sterke banden met vertrouwen tussen teamleden opbouwt.

In dit webinar gaan Harold Jarche, Workplace Collaboration Consultant bij Jarche Consulting en Maaike Beenen, Product Manager bij Valamis, onderstaande bespreken:

  • Hoe sociaal leren en het delen van kennis de werkgemeenschap en het vertrouwen opbouwt 
  • Hoe inefficiënt leren invloed heeft op veerkracht op de werkplek 
  • Manieren om kennisdeling te verbinden tussen netwerken, gemeenschappen en teams 
  • Hoe organisaties belemmeringen voor sociaal leren kunnen wegnemen 
  • Hoe een grote multinationale kennisdeling tussen afdelingen verbeterde

Spreker

 Harold Jarche, Workplace Collaboration Consultant, Jarche Consulting

Harold Jarche

Workplace Collaboration Consultant, Jarche Consulting

Harold Jarche werkt met individuen, organisaties en beleidsbeïnvloeders om praktische manieren te ontwikkelen om samenwerking, kennisdeling en sensibilisering te verbeteren. In 2003 startte Harold zijn onafhankelijke adviespraktijk in Sackville, NB, Canada. Hij heeft een grote verscheidenheid aan klanten bediend en is spreker geweest op vele plaatsen wereldwijd. Nu werk en leren geïntegreerd raken in een netwerkmaatschappij, ziet Harold grote kansen om nieuwe organisatiemodellen te creëren. In staat zijn om opkomende situaties te begrijpen, patronen te zien, en problemen gezamenlijk op te lossen zijn nu essentiële zakelijke vaardigheden. Zoals Harold zegt, werk is leren & leren is het werk.

Spreker

Maaike Beenen

Maaike Beenen

Product Manager, Valamis

Maaike Beenen is Product Manager bij Valamis, en ze maakt nu vier jaar deel uit van het team. Maaike's uitgebreide achtergrond omvat 18 jaar ervaring in design en business. Haar aanpak richt zich op het creëren van een toekomstbestendig, eenvoudig te gebruiken, geweldig product dat mensen graag gebruiken.