Valamis Group Oy vahvistuu tunnettujen pohjoiskarjalaisten sijoittajien toimesta

Julkaistu: 30.5.2016 klo 9.59
Julkaisija: Valamis Group Oy*

Oppimisen digitalisaatioon erikoitunut joensuulaislähtöinen IT-yritys Valamis saa uusien osakkaiden myötä vahvaa liikkeenjohdollista osaamista kansainvälistymisensä tueksi tunnetuilta sijoittajilta, Kyösti Kakkoselta ja Matti Virtaalalta.

Pohjoiskarjalaiset sijoittajat, Kyösti Kakkonen ja Matti Virtaala, ovat ostaneet yhteensä 25% oppimisen digitalisaatioon erikoistuneesta IT-yritys Valamiksesta. Osakkeet on ostettu Valamiksen omistajilta, jotka kaikki jatkavat yrityksessä osakkaina.

"Meille on tärkeää pitää yrityksen juuret Pohjois-Karjalassa, joten olemme erityisen iloisia, että sijoittajat löytyivät omasta maakunnastamme. Kaupan myötä laajeneva omistuspohja ja sitä kautta saatava osaaminen auttavat osaltaan Valamiksen kasvu- ja globalisoitumistavoitteiden saavuttamisessa", kertoo vuonna 2008 yhdeksi omistajaksi ja hallituksen puheenjohtajaksi tullut Matti Kurki.

Valamiksella on viime vuosina panostettu entistä enemmän kansainväliseen kasvuun. Viime vuonna yritys avasi tytäryhtiön Bostoniin. Yhdysvaltoihin laajentumisen myötä yrityksellä on toimipaikkoja jo kolmessa eri maassa. Lisäksi yrityksellä on kansainvälisiä partnereita kymmenessä eri maassa. Kansainvälistymisen taustalla on Valamiksen kehittämä digitaalinen Valamis-oppimisympäristö, jota käytetään muun muassa NASA:n Epic Challenge -koulutusohjelmassa.

Valamikseen sijoittanut, Joensuun Kauppa ja Kone Oy:n toimitusjohtaja Kyösti Kakkonen on tunnettu erityisesti Suomen suurimman halpakauppaketjun Tokmannin perustajana. Toinen sijoittajista, Matti Virtaala, on puolestaan tunnettu aktiivisena henkilönä, joka sijoittaa mielellään pohjoiskarjalaisiin kasvupotentiaalia omaaviin yrityksiin. Hän toimi pitkään Abloy Oy:n toimitusjohtajana. Virtaalalla on vuosien kokemus yritysten kansainvälistymisestä, kasvattamisesta, sekä yrityskaupoista.

"Katsomme, että Valamis Group Oy:n liikeidea sisältää valtavan kasvupotentiaalin ja oppimisen digitalisaatio on erittäin vahva tulevaisuuden kasvuala. Erityisesti nyt, kun oppimisen ja opettamisen kenttä muuttuu voimakkaasti. Valamis on tällä hetkellä globalisaation alkutaipaleella ja yhtiöllä on poikkeuksellisen hyvät kehitysmahdollisuudet, siksi on ilo lähteä mukaan omistajina tähän yritykseen. Luottamusta yritykseen lisää myös sen motivoitunut, sitoutunut ja erityisosaava henkilökunta", uudet sijoittajat kertovat.

Myös Valamiksen yksi perustajaosakkaista ja alusta lähtien toimitusjohtajana toiminut Jussi Hurskainen on iloinen alkaneesta yhteistyöstä. "Valamis on 13-vuotias yritys, jolla on lupaavat kansainvälistymisnäkymät. On hienoa nähdä, että myös yrityksen ulkopuoliset sijoittajat uskovat mahdollisuuksiimme asemoitua oppimisen digitalisaation globaaliksi edelläkävijäksi", kertoo Hurskainen.

Valamiksen kasvu on ollut viime vuosina vahvaa. Viimeisen vuoden aikana yritys on muun muassa saavuttanut korkeimman mahdollisen AAA-luottoluokituksen, sijoittunut viidennen kerran Deloitte Technology Fast 50 -listalle, valittu Maakunnan vahvimmaksi yritykseksi 2015, sekä noussut TiVi250 -listalle, joka on Tietoviikon ja Talouselämän yhteistyössä kokoama lista Suomen 250 nopeimmin kasvaneesta IT-yrityksestä. Lisäksi Valamis on valittu jo neljänä peräkkäisenä vuonna yhdeksi Suomen ja Euroopan parhaista työpaikoista.

Lisätiedot:
Valamis Group Oy
Jussi Hurskainen
Toimitusjohtaja
+358 500 879 417
jussi.hurskainen@valamis.com

Valamis on kansainvälisesti kasvava oppimisen digitalisaatioon erikoistunut kehittäjäyritys, joka hyödyntää ratkaisuissaan muun muassa modernia Liferay Digital Experience Platform -teknologiaa. Valamis -oppimisympäristö tarjoaa organisaatioille ratkaisun oppimisen digitalisaation mukana tuomien haasteiden muuntamiseksi organisaation kilpailueduksi. Yrityksen asiakkaat koostuvat suurista yksityisen ja julkisen puolen organisaatioista. Valamiken pääkonttori sijaitsee Joensuussa, minkä lisäksi yhtiöllä on yhteensä viisi muuta toimistoa Suomessa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä.

*Uutisen julkaisuhetkellä Valamis oli nimeltään Arcusys.